Mobilier Pentru Birou

Canapele Si Fotolii

Spatii Comerciale

Saltele - Somiere

Portofoliu Mobilier

Accesorii Mobila

Paturile tapiţate – must have în decorul dormitorului în 2017

Paturile tapiţate – must have în decorul dormitorului în 2017

În ciuda faptului că avem tendinţa de a crede că nu este aşa, dormitorul este camera în care petrecem foarte mult timp din viaţa noastră, locul care ne încarcă de energii şi în care petrecem momente plăcute alături de cei dragi. De aceea, dormitorul trebuie să fie amenajat cu atenţie pentru a fi unul confortabil, relaxant şi odihnitor în acelaşi timp. Chiar dacă nu eşti un adept al ultimelor trenduri în materie de design şi preferi o amenajare cu elemente clasice şi elegante, asta nu înseamnă că trebuie să ignori un alt aspect important pe care îl aduce mobilierul modern, şi anume funcţionalitatea.  Iar când vine vorba de amenajarea dormitorului, această încăpere se poate dovedi o provocare chiar şi pentru designerii profesionişti. Din fericire, anul 2017 vine cu schimbări şi în privinţa trendurilor din design, care ne aduc mai multă culoare şi confort în locuinţele noastre. Iată care sunt cele mai frumoase idei pe care le poţi aplică în dormitorul tău, pentru a-l transforma într-o adevărată oază de relaxare:

În primul rând, culorile alese sunt extrem de importante deoarece acestea  ne afectează starea emoţională, psihică şi chiar fizică. De exemplu, ştiai că roşul are capacitatea de a-ţi creşte tensiunea sanguină? Nu este de mirare că reprezintă pasiunea, dar şi furia. Pentru ca dormitorul în care îţi petreci cel puţin opt ore în fiecare noapte să fie cadrul ideal pentru somn, este necesar să alegi pentru decorarea şi amenajarea lui nuanţe relaxante, care oferă o stare de bine. Alege în special culori pale, naturale, precum albastru deschis, verde crud, culoarea lemnului, crem sau nuanţe pastelate de mov, galben, oranj etc.  La amenajarea unei încăperi de dimensiuni reduse, culorile dominante folosite vor influenţa în mod decisiv percepţia asupra acesteia. Optează pentru nuanţe deschise sau neutre, ce nu delimitează în mod rigid interiorul de exterior. Evita disonanţele dintre culorile folosite pentru zugrăvirea pereţilor, a tavanului şi cea a podelei, pentru a crea o continuitate lină, firească.

În aceeaşi măsură, dacă eşti adeptul culorilor tari trebuie să ştii că nuanţele sofisticate revin în trenduri anul acesta şi sunt împărţite în trei categorii, astfel incat orice persoană poate găsi o culoare care să o reprezinte. Odată selectate culorile predominante pentru amenajarea dormitorului tău, nu te teme să integrezi în decor şi culori puternice, vii, care vor dinamiza şi vor umple de viaţă această camera. Poţi folosi cu încredere elemente textile sau decoraţiuni în culori îndrăzneţe – roşu, verde, galben, albastru etc., ai grija insa la cantitate!

  • Paleta de culori încrezătoare include nuanţe de albastru închis, verde lime, roşu aprins, care vor capta atenţia atunci când intri într-o încăpere.
  • Paleta de culori calme include nuanţe de verde pământiu, griuri minerale şi marouri, pe care cei care preferă un design tradiţional le vor găsi ideale pentru casă lor.
  • Paleta de culori de confort numără nuanţe pastelate de roz, bleu şi galben, care pot adaugă energie unei încăperi.

Culoarea anului 2017 pentru designul de interior este verdele smarald şi este recomandată în special pentru dormitoare, care vor căpăta astfel un aspect rafinat şi luxos, în special în combinaţie cu un mobilier potrivit, în nuanţe de bej sau alb, care să completeze discret şi elegant nuanţele alese pentru zugrăveala şi decoraţiuni.

Paturile tapiţate

În momentul în care alegeţi un pat în dormitorul matrimonial trebuie să ţineţi cont atât de confortul asigurat de către el, cât şi de aspectul estetic pe care îl oferă încăperii. Paturile tapiţate sunt un trend tot mai actual printre producătorii de mobilă din România, deşi prin casele rudelor şi prietenilor suntem obişnuiţi să dăm cu ochii de paturi netapitate. Tapiţeria poate fi personalizată pe comandă, astfel că fiecare român îşi poate crea propriul model de pat tapitat. Variantele de culoare, texturi şi modele sunt infinite. Arta-mobilei.ro este campioană la combinarea de culori pentru paturile tapiţate, mergând până la realizarea unui model extrem de modern şi senzual, din două culori puternice ce se întrepătrund romantic. Paturile tapiţate au şi marele avantaj că pot fi îmbrăcate în huse detaşabile, ceea ce înseamnă că întreţinerea şi curăţarea sunt simple, dar şi că aspectul mobilei poate fi reînnoit oricând, printr-o simplă schimbare a huselor cu unele noi. Exista paturi cu huse detaşabile din lână, pe structura de lemn de pin. Între paturile cu tapiterie din stofă şi cele cu tapiserie din piele (sau imitaţie de piele) există diferenţe: cele din stofe sunt mai dificil de curăţat, în comparaţie cu cele din piele, dar asigura dormitorului un plus de căldură şi originalitate.

pat-tapitat-wave

Dacă alegi un pat tapitat potrivit, acesta va fi piesa centrală a decorului, în jurul căreia se va construi restul decorului. În plus, draperiile mate şi opace, în aceeaşi nuanţă cu cea a patului vor oferi camerei un aspect modern şi luxos. În plus, nu uitaţi de covorul moale care va adaugă un plus de confort, dar şi de câteva taburete cu ajutorul cărora să poţi construI un spaţiu de lucru în jurul ferestrei.

Designerii preferă materialele calde precum teracotă pentru a crea spaţii primitoare în 2017. Atenţie, însă, este de evitat aspectul prea rustic. Acestea vor înlocui decorurile minimaliste şi reci, cu tonuri de alb, marmură sau granit, nu numai în baie şi în bucătărie, dar şi în restul casei. „Spre deosebire de anii ’80, teracotă nu mai este folosită doar pentru a da contur unei zone, ci poate fi folosită pentru a decora un perete întreg. Însă aspectul ei este unul mat, pentru a evita obţinerea unui decor prea rustic, şi poate fi folosit pe pereţii accent din dormitor sau în living, pe un perete pe care aţi instalat un şemineu”, recomandă designerul de interior Lauren Macer. Un alt material care va fi foarte în vogă în 2017 este dopul de pluta, care va fi folosit în special în amenajarea bucătăriei, fie în fabricarea măsuţelor de cafea, fie pentru a decora un perete pe care sunt adeseori lipite biletele de tip post-it, liste sau magneţi.

Gadgeturi din dormitor

Dacă până în acest an, s-au mai permis gadgeturile în dormitor, anul 2017 vine cu modificări în acest sens. Anul 2017 vine cu o nevoie acută de linişte şi relaxare atunci când intrăm în dormitor, cel mai important loc în care ne încărcăm bateriile şi ne recăpătăm energia. Asta înseamnă că dormitorul este locul în care să lăsăm deoparte gadgeturile de care ne despărţim atât de greu şi să renunţăm la televizor, cel puţin în încăperea destinată odihnei. Crearea unui sanctuar calm implică deconectarea de toate problemele cotidiene, de e-mailuri, de reţele de socializare, emisiuni şi reconectarea la noi înşine.

Arta din dormitor

Toată locuinţa se decorează artistic în 2017. Designerii prefer modele de dormitoare foarte simple, mobilierul clasic şi modern, dar care păstrează ceva din erul boem al stilului tradiţional de design.  De exemplu, comodele pentru televizor şi mobilierul de perete sunt mai adecvate pentru amenajarea unui living complet funcţional. În schimb, în dormitor sunt preferate piesele de calitate şi decoraţiunile care adaugă confort încăperii,pernuţele colorate sau cu imprimeuri, cu rolul de a sparge monotonia cromatică a camerei.

În plus, evitaţi imprimeurile foarte insistente şi puternice din dormitor. Este suficientă o singură explozie de culoare. Tapetul, draperiile sau perdelele cu motive îndrăzneţe şi contrast puternic între culori sunt stimuli vizuali care îţi pot afecta somnul. Vei adormi mult mai greu, iar dacă suferi de insomnii, imprimeurile puternice le vor agrava. Alege motive delicate, în culori neutre, care nu sunt foarte vizibile în semiîntuneric.

pat-tapitat-river

De asemenea, confortul din dormitor este foarte important, aşa că va trebui să alegeţi draperii groase deoarece lumina care pătrunde în dormitor pe parcursul nopţii de la stâlpii de iluminat sau maşinile care trec îţi pot intarzia în fiecare noapte ciclul de somn, fapt de nedorit. Aşadar, în momentul în care începeţi amenajarea dormitorului va trebui să instalaţi draperii, storuri sau jaluzele cu rolul de a bloc alumină din exterior. În plus, te vei putea odihni foarte bine chiar şi pe perioada zilei.

În 2017 se poartă decoraţiunile ce subscriu artă abstractă. Indiferent dacă vorbim despre figurine, tablouri sau obiecte ceramice, toate trebuie să aibă culori şi texture neaşteptate pentru a ieşi din zona “prea clasică”. Însă acest nou trend mizează pe o amenajare de interior plină de creativitate, care stimulează imaginaţia proprietarului şi da locuinţei un aspect de galerie de artă primitoare. Optează pentru dimensiune, în locul cantităţii, şi alege un singur obiect de tip „statement” pentru dormitorul tău. Poate fi un tablou abstract pe care să îl agăţi deasupra patului sau un lampadar care să creeze o atmosfera intimă. Aceste noi trenduri sunt ideal de pus în practică pentru cei care îşi doresc o locuinţa funcţională, modernă, dar care să îşi păstreze aerul elegant şi rafinat. Confortul este însă pus pe primul loc când vine vorba de amenajarea dormitoarelor. Din fericire, există numeroase opţiuni care să îmbine comoditatea cu luxul, pentru că dormitorul tău să arate că desprins din catalogul unei reviste de design interior.

Tags: pat taptitat

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code