Algerea corectă a canapelei extensibile

Algerea corectă a canapelei extensibile

Nu întotdeauna găsim uşor canapeaua potrivită pentru livingul sau bucătăria noastră, însă există o serie de factori de care ar trebui să ţinem cont atunci când ne gândim să achiziţionăm una. Magazinele de profil şi mediul online abundă de o gama foarte variată de modele, fapt care poate deveni copleşitor la un moment dat, deoarece ajungem de multe ori în situaţia de a nu mai şti pe care anume să-l alegem, deşi iniţial aveam senzaţia că ştim exact ce vrem. Cel mai bine este să avem temele făcute, dacă putem spune aşa, pentru a economisi timp şi nervi, evitând astfel ca întregul proces să se transforme într-unul epuizant şi stresant, iar opţiunea finală să fie cea câştigătoare pentru casa noastră. Sigur că astazi nu mai primim musafirii pe scaun ci le oferim un loc pe canapea, locul în care ne petrecem fiecare dintre noi o mare parte a timpului. În acest articol ne-am propus să va venim în ajutor în acest sens, enumerând aspectele de care este bine să ţinem cont înainte de a face această investiţie.

Iniţial, înainte de a alege o canapea trebuie să va gândiţi că modelul ales trebuie să fie suficient de lung şi moale. Sigur că speciliastii nu recomandă folosirea paturilor sau a canapelelor foarte moi, însă nici nu trebuie să aibă baza exagerat de tare deoarece astfel, coloana vertebrală ar putea avea de suferit. Al doilea lucru la care trebuie să te gândeşti când îţi alegi o canapea este amplasarea acesteia în camera pentru care este destinată, poziţionarea ei în raport cu restul mobilierului şi dimensiunile în care trebuie să te încadrezi.

Dimensiunea canapelei

Când trebuie să alegem dimensiunile canapelei, este esenţial să ţinem cont de spaţiul de care dispunem. Dimensiunea camerei este cea care dictează şi dimensiunea canapelei. Un living mare nu prea ridică probleme din acest punct de vedere. Ar trebui eventual să ţinem cont de cât de mult spaţiu ne dorim să ocupe aceasta în living şi să ne gândim ce formă ne-am dori să aibă. În momentul de faţă producătorii ne pun la dispoziţie următoarele variante: canapea 3 locuri, canapea 2 locuri, fotolii, seturi de canapele tip 3-2-1, 3-1-1, sau 3-2. Acestora li se alătură colţarele în varianta de canapea cu chaiselongue, colţarul în formă de L şi colţarul în formă de U.

Din păcate, dacă deţineţi un living de dimensiuni reduse, acesta va limita opţiunile în ceea ce priveşte alegerea canapelei deoarece va trebuie să alegi o varianta cu 3 locuri cu 2 fotolii. În acest caz, canapeaua trebuie să fie cu chaiselongue şi colţarul în formă de L, conform designerilor interiori. Nu va fie teamă să achiziţionaţi o canapea mai mare. Este mai bine să alegeţi un model mai generos pentru a va oferi suficient spaţiu pentru toată familia, decât un model neîncăpător doar de dragul de a avea mai mult loc liber în camera. La urma urmei în living aveţi nevoie de locuri de stat jos nu de spaţiu în care să jucaţi fotbal. Este indicat în acest caz să alegeţi o tapiţerie mai deschisă, pentru a păstra senzaţia de spaţialitate, deoarece culorile închise fac o canapea să pară mai mare decât este în realitate.

canapea extensibila

Canapeaua extensibilă

Canapeaua extensibilă este mai mult decât o simplă canapea deoarece ea nu doar că trebuie să îndeplinească funcţiile unei canapele, ci şi atribuţiile unui pat. O canapea 2 în 1 este un avantaj extraordinar, motiv pentru care ar trebui să va gândiţi bine înainte să achiziţionaţi una. O canapea extensibilă bună o poţi utiliza pentru a acoperi nevoile obişnuite de pe timpul zilei (citeşti, te uiţi la televizor, te joci cu copilul, etc) dar şi atunci când ai nevoie de un pat în plus. Este soluţia perfectă pentru a rezolva problema dormitului, dar nu ai spaţiu unde să amplasezi un pat. Dimensiunea camerei în care este amplasată canapeaua extensibilă este foarte importantă pentru că în funcţie de aceasta va trebui să faci alegerea. Canapeaua nu trebuie să aibă dimensiuni mai mari faţă de locul în care va fi amplasată şi trebuie să fie luat în considerare şi extinderea sa. Când vorbim despre dimensiunile canapelei trebuie să ai în vedere nevoile tale, cum ar fi: numărul de locuri, dimensiunile la care ajunge după extensie, canapea extensibilă pentru copii, etc. În funcţie de ceea ce ai nevoie îţi alegi cea mai bună canapea extensibilă pentru ţine. Cele mai des întâlnite canapele extensibile sunt cele pentru 2 şi 3 persoane.

Canapeaua extensibilă din stofă

Întotdeauna canapeaua din living este piesa de baza împreună cu fotoliile pentru că acesta este locul în care ne relaxăm. Totuşi, în momentul în care alegem o canapea trebuie să ţinem cont de culoare, structura şi material. Ele trebuie să se îmbine cu atmosfera, mobilierul din casă, dar şi cu modul de viaţă al proprietarului. Iată care sunt avantajele utilizării unei canapea tapiţată cu stofă :

- Canapeaua de stofă este întotdeauna o opţiune favorabilă şi pe placul multor persoane. De asemenea, ele sunt mai accesibile ca prêt, iar în cazul unui accident în urmă căruia se rupe sau se taie este mult mai uşor de reparat.

- Canapelele de stofă nu cunosc limite în ceea ce priveşte culorile, modalităţile de îmbinare de culori, imprimeuri sau chiar diferite desene grafice aplicate pe material etc

- Canapeaua cu stofă poate înveseli complet atmosfera lăsând un aspect social, obişnuit şi practic ;

- În cazul modelelor dehusabile, husele se pot spală foarte uşor şi totodată, puteţi achiziţiona mai multe huse şi le puteţi schimbă pentru a împrospăta atmosfera ;

Îngrijirea canapelelor de stofă

canapea extensibila stofa

Indiferent dacă folosiţi o canapea din material textil sau una din piele naturală, ea trebuie să fie amplasată într-o loc aerisit, departe de razele soarelui si de surse de căldură pentru a menţine culorile în stare perfectă. Căldura poate afecta în timp culoarea materialului din care e fabricate husa şi poate face să crape, pe alocuri, pielea. Dacă din greşeală verşi pe canapea vin sau cafea, trebuie să ştii că acest tip de pete se scot cu o cârpă înmuiată în oţet şi apă, cu care tamponezi locul cu pricina.

Petele de fructe roşii, impregnate în canapea, pot fi şterse cu ajutorul bicarbonatului de sodiu diluat cu oţet alb. Dacă husă de la canapea e detaşabilă, ideal ar fi să o speli la maşină de două ori pe an, după instrucţiunile de pe eticheta. Canapele a căror husă nu se poate scoate trebuie curăţate totuşi cu o soluţie specifică, pe baza de şampon sau spumă uscată, în funcţie de materialul cu care sunt „îmbrăcate”. Există şi huse din materiale tratate special anti-pete şi acestea sunt cât se poate de fiabile. De asemenea, ai şi posibilitatea de a impermeabiliză husă canapelei tale, ceea ce nu va mai permite pe viitor petelor să îţi facă probleme.

Canapeaua extensibilă din piele

Am observat cu toţii că indiferent de sezon sau de domeniu, pielea este în vogă mereu atât în amenajările interioare, cât şi în obiectele vestimentare. Totuşi, când optăm pentru o canapea din piele trebuie să ne gândim la confortul oferit de către aceasta pentru că acesta ar trebui să fie principalul factor care ne poate ajută să ne decidem. Canapelele din piele sunt preferate deoarece ţin foarte mult, iar în timp devin din ce în ce mai moi. În continuare vom enumera avantajele pentru care ar trebui să iei în considerare achiziţionarea unei canapele din piele:

1. Canapelele de piele au garantată o durata de viaţă de 10 ani;

2. Pielea naturală are capacitatea de a respira, oferind confort termic atât iarnă, cât şi vara, reuşind să se adapteze pielii în doar 12 secunde ;

3. De regulă, canapelele din piele naturală sunt mult mai confortabile şi mai aspectuase ;

4. Pielea are proprietatea de a se strânge şi astfel nu se deformează în timp, este moale şi confortabilă ;

5. Canapelele fabricate din piele naturală în zona uzabilă şi piele ecologică în zonele ascunse atingerilor zilnice au avantajul unui preţ foarte bun, fără a renunţa la confortul şi durabilitatea pielii naturale.

canapea extensibila din piele

Întreţinerea canapelelor din piele

1. Canapeaua din piele este uşor de întreţinut şi se curată cu aspiratorul ;

2. Nu se recomandă să fie îndreptată în direcţia razelor de soare sau a căldurii deoarece se poate decoloră ;

3. Întreţinerea mai uşoară se poate realiza cu ajutorul unei huse ;

4. Nu este indicat să aşezaţi canapeaua lângă sursele de căldură ;

5. Se recomandă curăţarea exclusiv cu produse pentru întreţinere a pielii ;

Canapele extensibile multifuncţionale

Canapelele multifuncţionale sunt o opţiune pentru multe persoane în ultimii ani datorită faptului că sunt foarte practice. Fiind de obicei alcătuită din mai multe corpuri , ea va permite să aranjaţi camera cu mult bun gust, utilizând spaţiul cu maxim de eficientă. Pe timpul zilei va bucuraţi de un colţar elegant pe care puteţi invită musafirii, iar noaptea devine un pat confortabil ce va asigura un somn liniştit. Prezenţa tetierelor reglabile, a tăviţelor încorporate pe care să puteţi aşeza câteva pahare sau chiar a unor rafturi încorporate în mânerele canapelei au extins funcţionalitatea acestei piese de mobilier care este prezenţa în orice casă.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code